Menu


Over ons

Categorieën

Archief

Tags

Jobcoaching

Jobcoaching in het algemeen

Jobcoaching is begeleiding bij het zoeken of behouden van werk. Een jobcoach gaat met je aan de slag om een gepaste baan of bijbaan te vinden. Dit kan zelfs vrijwilligerswerk zijn! Vaak gaat het traject als volgt. Allereerst vindt er een intake gesprek plaats. Er wordt gekeken naar de wensen en mogelijkheden van het subject van het gesprek. De jobcoach zal dan gaan nadenken over passende mogelijkheden. Als die mogelijkheden er überhaupt zijn natuurlijk. Vervolgens bespreekt een jobcoach met je of jij deze functie ook ziet zitten. Vervolgens word je dan gekoppeld aan het bedrijf. Er vindt over het algemeen een gesprek plaats met de jobcoach en iemand van het betreffende bedrijf. Als het traject wordt gestart zal de jobcoach altijd beschikbaar zijn voor beide partijen. Super handig toch?

 

Redenen om een jobcoach te nemen

Helaas is normale arbeid niet voor iedereen weg gelegd. Dit kan allerlei oorzaken hebben. Iemand kan bijvoorbeeld psychisch niet in staat zijn om een normale baan te hebben. Dit is altijd erg vervelend, maar gelukkig is er de jobcoach - zoals de LeekerweideGroep - die helpt bij het zoeken van passende arbeid. Iemand kan bijvoorbeeld een burn out hebben gehad, en wil weer gaan werken. Maar op een andere manier. Het kan ook zo zijn dat iemand een beperking heeft aan het lichaam. Denk aan een chronische aandoening. Reuma bijvoorbeeld. Een jobcoach is in principe ook iemand waar je heen kan als je niks mankeert, maar gewoon echt niet aan de bak komt. Wie weet vinden jullie hier samen een oorzaak voor. De kans is groot dat een jobcoach je goed kan helpen met het vinden van gepaste arbeid. Daarom is het altijd een goede zaak om te kijken of er in jouw geval iets te bereiken valt hiermee. Jobcoaches heb je overal. Je hebt jobcoaching vanuit het UWV, maar ook particuliere bedrijven die zich ermee bezig houden. Neem eens een kijkje op internet!

 

Werken als jobcoach

Werken als jobcoach is een dankbaar beroep. Je moet het wel kunnen. Je krijgt namelijk vaak te maken met partijen die toch net wat meer moeite hebben met meedraaien in de maatschappij. Daarnaast heb je vaak meerdere cliënten. En deze cliënten hebben weer verschillende bedrijven waar ze aan gekoppeld zijn, of aan gekoppeld gaan worden. Het vergt dus wel stressbestendigheid, en bovenal: menselijkheid. Je moet empathisch kunnen zijn voor dit werk. Het is vaak een goed idee om eerst een opleiding te volgen. Denk aan een opleiding in de richting van HR, of bijvoorbeeld maatschappelijk werk. Uiteindelijk zul je merken dat het leuk en veelzijdig werk is.